Webshop Keurmerk
076-5328184
Ruilen en Retour


Ruilen en Retourneren

Het kan natuurlijk voorkomen dat je onverhoopt niet geheel tevreden bent met je aankoop. In dit geval sta je natuurlijk in je volste recht om dit te retourneren of te ruilen tegen een ander product, mits het voldoet aan de retourvoorwaarden en dit geschiedt binnen de aangegeven retourtermijn. Voor aankopen met een bestelwaarden van boven de € 100,- die binnen Nederland zijn aangeboden middels de reguliere post (PostNL) of eigen transport, is het retourneren hiervan zelfs geheel kosteloos. Daarbij geeft Musthaves je maar liefst 100 dagen bedenktijd! Uiteraard zijn er wel enkele voorwaarden waar rekening mee gehouden moet worden. Het is verstandig deze door te nemen vóór het uitpakken van je bestelling zodat je weet waar je aan toe bent.


Gratis Retourneren

Postpakketten die verstuurd worden middels PostNL kunnen via het verschafte antwoordnummer gratis worden geretourneerd. Hierbij moet wel met een aantal zaken rekening worden gehouden. Zo mag het pakket niet groter zijn dan 100cm x 50cm x 50cm, mag het niet zwaarder wegen dan 10kg en zijn de retourzendingen niet verzekerd. Wanneer het pakket groter is dan eerder genoemde factoren dan dient er een afspraak met ons gemaakt te worden voor speciaal transport. Als consument blijf je te allen tijden verantwoordelijk voor het deugdelijk aankomen van het product. Indien je twijfelt over de overlevingskans van het product, raden wij het sterk aan om deze verzekerd op te sturen of deze op te laten halen door onze eigen bezorgservice.


Retourvoorwaarden

 • Voeg een duidelijk ingevuld retourformulier toe aan de retourzending. Deze kun je opvragen aan de onderzijde van deze pagina.
 • Het product dient binnen de retourtermijn van 100 dagen te worden verstuurd. Het retourtermijn gaat in op het moment dat je het product van ons hebt ontvangen.
 • Het retourpakket dient in de originele verzendverpakking teruggestuurd te worden. Indien niet mogelijk, is een andere verpakking toegestaan mits dit gelijk staat aan de verpakking waar je het in ontvangen hebt. Producten met een kunststof blisterverpakking zoals douchestangen en douchegordijnen etc. dienen onbeschadigd en ongeopend geretourneerd te worden. Deze zijn voldoende te inspecteren zonder geopend te worden.
 • Het retourrecht komt te vervallen wanneer het product is gemonteerd. Mocht dit het geval zijn dan kan het product enkel worden geretourneerd in overleg.
 • Gebruik geen ducttape of andere hardnekkige tapesoorten op de originele productverpakking. Op de omdoos is dit geen probleem.
 • Enkel producten met een bestelwaarde boven de € 100,- (inclusief BTW) mogen gratis worden geretourneerd.
 • Gratis retourzendingen middels het antwoordnummer kunnen enkel worden aangeboden bij PostNL.
 • Voor gebruik van het gratis antwoordnummer, mag het formaat van het pakket niet de maximale afmetingen van 100cm x 50cm x 50cm overschrijden.
 • Is het product groter dan bovengenoemde afmetingen? Neem dan contact met ons op voor het maken van een retourafspraak.
 • Wanneer er toch pakketten worden aangeboden bij PostNL groter dan bovenstaand genoemde afmetingen, dan wordt er afhankelijk van de grootte van het pakket een meerprijs op de verzendkosten berekend. Voor meer informatie over formaten en tarieven van pakketten kun je terecht op postnl.nl/tarieven.
 • Let wel, wij vergoeden enkel de verzendkosten in het retourproces via PostNL en onze eigen transportservice waarbij moet worden voldaan aan bovenstaande voorwaarden. U als consument bent te allen tijden verantwoordelijk, dat het pakket in goede staat door ons wordt ontvangen. Is er bij constatering van schade en/of breuk sprake van waardevermindering aan het product, dan wordt dit verrekend met de terugbetaling. Bij twijfel bent u vrij om een alternatief transportbedrijf te kiezen of het product persoonlijk tijdens kantooruren af te leveren bij ons magazijn Steenen Hoofd 14 te Breda.
 • Zakelijke bestellingen kunnen niet retour. Wij behouden ons te allen tijde het recht voor zakelijke retouren te weigeren.


Producten die uitgesloten zijn van het herroepingsrecht

 • Producten die samen met beide partijen tot stand zijn gekomen. Denk hierbij aan op maat gemaakte meubels, specifieke bekleding of een kleurcode die je hebt doorgegeven per email.
 • Kabels en/of snoeren die speciaal naar wens op maat zijn gesneden.
 • Douchegordijnen en anti-slipmatten die uit de verpakking zijn geweest. Vanwege hygiënische overwegingen kunnen wij dit niet retour nemen.
 • Lichtbronnen, zowel de individueel bestelde als de met de product meegeleverde lichtbronnen. Gezien deze gevoelig zijn voor spanningen/bliksem/overbelasting op het lichtnet kunnen wij niet de correcte levensduur garanderen. We geven echter wel garantie dat deze heel aankomen, test deze ook direct zodra je deze hebt ontvangen.


Retourformulier en extra informatie

Voor overige informatie omtrent retouren en de voorwaarden hiervan verwijzen wij je graag naar onze algemene voorwaarden. Je retourformulier met het retourproces kun je onderaan deze pagina opvragen. Na melding van het ontbinden van de aankoop heb je 14 dagen de tijd het product retour te sturen. Wij betalen het aankoopbedrag, mits aanwezig en ingevuld retourformulier, uiterlijk binnen 14 kalenderdagen na het verwerken van het geretourneerde product terug.


Vul hieronder je gegevens in voor de aanvraag van je retourzending

* Verplichte velden